Årsplan

By | February 3, 2017

Man hör ofta att ordning och reda med en klick spontanitet är vägen att gå. Då har du ordning är strukturerad men samtidigt ha flexibilitet. Samma sak gäller det när man söker jobb.

När man söker jobb som allra mest, söker man väldigt många jobb och man har kontakt med väldigt många företag. Antingen via telefon, e-post, via vänner eller att man spontant går in i butiker som är de fyra vanligaste sätten att söka arbete. Låt oss anta att du söker 4 jobb om dagen - på en vecka blir detta 20 jobb som på en månad blir 80 jobb. Finns ingen möjlighet att hålla ordning på detta och man blir snabbt förvirrad - vilket företag var det som personalansvarig hette Henrik? Vilket företag var de som sa till mig att komma tillbaka om 3 veckor? Vilket företag var det som inte hade behov nu men till sommaren?

Du behöver vara noggrann vilka företag du sökt jobb hos och anteckna detta strukturerat. Du behöver anteckna följande:

  • Vilket datum sökte du arbete där
  • Vilket företag sökte du jobb hos
  • Vem på företaget hade du kontakt med
  • Vad är personens kontaktuppgifter
  • Vilka ansökningshandlingar skickade
  • Vad svarade de / kommentarer

Detta är struktur i vardagen. Du kan också göra struktur i mer långsiktig bemärkelse och göra en plan för lång tid framåt: vart ska du nå, hur ska du nå dit och vad ska du befinna dig t ex kunskapsmässigt inom detta område om ett år? Produktivitetsbloggen kallar detta för att man ska ha konferens med sig själv men det finns många sätt att närma sig frågan. Balansekonomi diskuterar också att man behöver ha framåtsyn och en planering vad man ska göra och hur man ska komma över hindrena  på vägen (blogginlägg).

Ha en planering, arbeta strukturerat men var öppen för alla möjligheter på vägen. Vet vart du vill men ge också andra möjligheter en chans.

intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,