Attityd avgörande för att få jobbet

By | August 18, 2017

Egenskaper och attityd till arbetet är minst om inte viktigare än att ha rätt formell kompetens till arbetet man söker.

Att klara av arbetet är givetvis viktigt för att bli erbjuden jobbet men det som arbetsgivarna eftersöker är också att man är rätt som person. Det de letar efter är personer med rätt egenskaper och rätt attityd.

Svenskt näringsliv gjorde sin undersökning bland företagarna 2016 visade det sig att företagarna anvarstagande, pålitlig och serviceinriktad personer. Företagarna har gjort liknande undersökning 2016 där det visat sig att rekryterarna eftersöker personer med som är ansvarstagande, har rätt attityd och är självgående.

Skola och utbildning räcker långt men inte hela vägen. Skolan kan inte påverka dig att ha rätt attityd på arbetsplatsen, hur viktigt det är att alltid komma i tid eller göra sitt arbete så bra som möjligt. Detta har givetvis också med att göra hur man blev uppfostrad. Hade sina föräldrar jobb som de brydde sig om och gjorde allt för att behålla eller hade de mer ett slappt förhållande till sitt arbete? Du kanske inte tror det påverkar men man påverkar sina barn i större utsträckning än vad man tror med sitt beteende.

Med rätt attityd och förhållande till arbete kommer man väldigt långt. Sedan kan man lära sig arbetet. Vill du - kan du också lära dig. Vill du inte spelar det ingen roll att du har rätt kunskaper, ingen kommer vilja anställa dig ändå.

Detta är givetvis viktigt att tänka på när du söker jobb. Framhäv dina egenskaper och attityder som positiva sidor i samtalen, ansökningshandlingarna och mötena du har med arbetsgivaren. Egenskaperna och attityderna kommer du väldigt långt med.

Källor: företagarna, företagarna, DN
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,