Bli bra på det du gör

By | August 19, 2015

Viktigt att se fram emot att åka till jobbet. Man ska inte ha ett jobb där man är bara för att tjäna pengar, då är man inte duktig på det man gör och man dränerar sig själv på energi. Viktigt att se fram emot jobbet - både för en själv personligen och för ens kollegor. 

Låt oss säga att du vill bli lärare. Om du vill ha jobb så ska du utbilda dig till kemilärare då det är ingen som vill bli detta. Det kryllar av sådana jobb och finns massor av lediga tjänster. Låt oss säga att di utbildat dig till detta bara för att enkelt tjäna pengar - hur bra lärare blir du då?
Eleverna kommer känna av att du inte tycker det är roligt ämne, kollegorna kommer inte tycka att du är en person med glädje eller energi och du kommer snabbt hata ditt jobb. Motsatsen är att vara lärare i ett ämne som man brinner för - tänk hur bra lärare man blir då. Eleverna intresseras av ämnet och du blir en bra lärare.
Fundera därför vad du vill arbeta med, fundera på hur du kan få sådana jobb och blir det du vill bli. Inte jobba BARA för att tjäna pengar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,