Bullsh*t jobb!

By | October 23, 2017

En av de värsta sakerna som kan ske när man söker jobb är att man skaffar sig ett jobb som inte går ut på någonting vettigt. Ett onödigt jobb. Ett jobb som inte leder till någonting bra eller bidrar till företaget eller samhället på ett bra sätt.

Det finns mängder med jobb som är onödiga. Jobb som går ut på att kartlägga problem vars problem aldrig kommer lösas. Göra undersökningar och komma fram till resultat vars resultat inte kommer användas. Ha anställda som ansvarar för ett ansvarsområde som låter bra på pappret men som inte egentligen bidrar. Finns personer som har tittat närmare på detta och kommit fram till att det finns fem olika typer av onödiga jobb. Dessa olika typer av onödiga jobb ska man se upp med när man söker jobb - du vill inte få ett jobb där du känner att du inte gör nytta.

Medarbetare behöver känna sig kompetenta, känna att de får ansvar över arbetsuppgifterna och ha arbetsuppgifter som utmanar dem. Detta får man inte ifall man har ett jobb där man känner att man inte gör skillnad - arbetet ska känna gör nytta antingen för företaget eller för samhället i stort. Att man har ett arbete som går ut på att man bidrar till samhället är viktigt och kommer bli viktigare i framtiden. Millenials vill känna att de har ett syfte med sitt jobb. Tjäna pengar är en del och förmodligen ingen kommer vilja gratis men syftet med jobbet kommer bli viktigare och kan inom snar framtid vara viktigare än vad man får i lönekuvertet.

Se videon om vilka typer och bullshit jobb det finns men se upp ifall du känner igen dig då kanske det är ett argument att söka annat arbete.

 

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,