Du är bäst

By | June 21, 2016

Får man arbetet så brukar man inte tänka mer på den ansökningen men här tycker jag att man gör fel.

Får man arbetet brukar man luta sig tillbaka och inte tänka på tiden då man sökte detta arbetet. Här tycker jag att man gör ett misstag. För det första ska du resonera kring hur du fick arbetet - var det via kontakt, spontant, via annons etc. Vägen du fick arbetet kan vara en bra väg i framtiden också - märker du att du får alla dina arbeten via kontakter så är det allra bästa sättet för dig att skaffa dig arbete. Eller tänk att du får alla dina arbeten via samma person i ditt nätverk! Den kontakten kan då vara en väldigt kontakt för dig och en person vars relationer du bör vårda.

Glöm inte heller att tänka att du är bäst.

Du var allra bäst av de kandidaterna som skickade in en ansökan och du var allra bäst av de kandidaterna som fick komma på intervju sedan gjordes ett urval och du fick erbjudande om arbete. Du var allra bäst av de sökande. Fråga gärna rekryteraren, intervjuaren eller din nya chef hur det kom sig att just du fick erbjudande om arbetet. Att lära känna sig själv och veta vad ens styrkor är gentemot andra kan vara en väldigt komponent att veta om ifall du behöver söka andra arbetet i framtiden eller på andra sätt behöver gå vidare i urvalsprocesser.

Man kan alltid söka arbeten när man har ett arbete, det är värt att tänka på. Ibland är det till och med lättare att skaffa sig arbete när man väl har ett arbete. Hålla ögonen öppna skadar aldrig...