Effekten eller anledningen

By | November 18, 2016

När inte saker sker på det sätt som man vill brukar man vilja skylla på någonting ofta är det en anledning man finner som man pekar på och skyller ifrån sig på t ex jag kan inte få tillsvidareanställning eftersom jag bara är ungdom och företagen anställer bara äldre personer tillsvidare.

Är du en person som vill ha det på detta sätt kan du sluta läsa nu. Det är skönt att kunna peka på någonting, identifiera en brist och skylla på någon eller något annat.

Det jag vill uppmärksamma är dock ifall ens bortförklaringar inte alltid är korrekta när man söker jobb. Ibland tycker man att en sak ska vara på ett visst sätt och man börjar skylla på någonting som helt enkelt inte är sant. Ta ovan exempel: det finns ungdomar som blir erbjudna tillsvidareanställningar - frågan som du bör ställa dig är varför du som ungdom inte blir erbjuden sådana jobb.

Att ta tag i problemen med denna ingången är mer ansträngande och tidsödande men väldigt viktigt. Om man tänker sitt arbetssökande i tre enkla steg som man ska gå igenom på ett visst sätt:

  • Skicka ut ansökningshandlingar (CV och personligt brev)
  • Gå på anställningsintervju
  • Bli erbjuden jobb /anställningen

Blir man aldrig inbjuden till anställningsintervjuer kan du med all säkerhet förbättra ansökningshandlingarna du skickar ut.
Går du på intervjuer men blir aldrig erbjuden jobb så kan du förbättra hur du svarar och beter dig på intervjusituationerna.

Man ska aldrig ljuga i ansökningshandlingarna eller på anställningsintervjuerna men det är alltid värt att fundera på vad du skickar ut, hur det ser ut och vad du säger till en arbetsgivare.

Du kan skylla på en anledning eller så börjar du titta på effekterna och undersöker närmare vad du själv kan göra för att förbättra ditt jobbsökande.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,