Fas3 och nedläggningen

By | December 28, 2016

Svt idag kan man se nyheten om hur det går när stor åtgärdsprogram som fas 3 ska läggas ner och annan sysselsättning ska skapas till dessa personerna istället.

Problemet är att det är väldigt många personer som ska sysselsättas. meningen är givetvis att dessa ska söka jobb och skaffa sig ett arbete och en stor andel skulle kunna komma ut i ordinarie arbetsmarknaden men problemet är att det är väldigt många personer, man har åtgärdsprogram som Arbetsförmedlingen har men dessa kan inte ta emot så många personer samtidigt. Det är högkonjunktur men näringslivet kan inte ta emot hur många som helst.

Jobbcoachning, matchning, praktik i all ära men när det kommer till denna volymen av personer så är det brist på verksamheter med kvalité. Dessa personerna har också genomgått allt detta innan de hamnar i fas 3 då fas3 ska ses som det sista man gör.

Sociala företag finns och dessa har till stor del baserat sin verksamhet på personer som får sin ersättning från staten. Dessa företag skulle man kunna satsa på och personer skulle kunna vara behjälpliga i dessa för att försöka få vinst och för att få igång verksamheterna.

Läs mer på svt nyheter.

intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,