Gäller att vara bra kollega… undvik tacos

By | May 20, 2015

Likaväl som det finns saker som man bör göra på jobbet t ex hjälpa sina kollegor och slösa med komplimanger så finns det saker man bör undvika att göra på jobbet t ex undvik tacos i lunchrummet.

Egentligen gäller sunt förnuft. Skriv eller prata inte om andras personliga saker t ex graviditet eller pengar om inte de tagit upp frågan först. Du bör undvika känsliga personliga ämnen om inte det kommer upp på tal från någon annan. Att få kollega att känna obekväm i ditt sällskap är en av de värsta sakerna som kan ske på arbetet.

Sno inte alla bananer från fruktkorgen eller alltid ta de största bullarna när det bjuds. Var svensk. Det är ibland bra att vara lagom.

Samtidigt ska man inte vara rädd att säga sin åsikt eller påtala saker som är fel eller konstigt när man ser dem men det gäller att vara smidig hur du utrycker dig - annars kan det bli väldigt fel.

Att man är bra kollega är någonting som givetvis är meriterande att lyfta fram när man söker arbete. Men hur man får fram att i sitt personliga brev att man inte har tacos i matlådan får man fundera på...

Mer om ämnet i DN.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,