Good Enough

By | May 8, 2017
Donald Winnicott som var professor i England på 1950 talet skapade uttrycket Good enouch när det kom till föräldraskap. Han upptäckte att många föräldrar ville vara extraordinära, vara perfekta föräldrar som ger sina barn allra bästa uppväxten.
I praktiken blev detta en större stress än ett realistiskt nåbart mål och föräldrarna ansåg sig vara misslyckanden.
Men att kunna parera jobb, familj och fritid är en stor utmaning man inte ska ta lätt på. Det är en stor utmaning bara det och ibland får man acceptera att det är tillräckligt bra. Det kunde gjorts bättre men jag kan nöja mig och vara tillräckligt nöjd med hur det är. Donald myntade till dessa situationer begreppet The Good enough parent.
Vissa saker ska man möjligtvis tillåta sig vara okej på men jag tycker att man ska påminna sig själv om att ingen kommer ihåg okej. Det man kommer ihåg är det extraordinära, när du spenderat mycket tid och energi på att få det perfekt.
Av den anledningen kan man anse att The enemy of great is good. Man brukar anse att motsatsen till perfekt är dåligt men vissa anser att okej eller good enough är motsatsen och fienden för att få saker perfekt. Folk nöjer sig med att få det okej och spenderar därför aldrig den extra tiden på att få saker, upplevelsen eller situationen perfekt. Vissa saker ska man göra perfekt, annars är det ingen anledning att göra dem alls.
När du söker jobb behöver du vara perfekt och extraordinär. Är du okej försvinner du i mängden och får inte chansen på jobbet du sökt. Det är så många som söker jobb och som konkurrerar om samma jobb så du måste sticka ut och vara bättre än de som bara har skrivit en good enough ansökan.
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,