Gruppintervju tips

By | December 4, 2017

Du har sökt jobb och blivit kallad till en gruppintervju, grattis! Det är som en vanlig anställningsintervju men man gör den i grupp tillsammans med andra arbetssökande. Här kommer lite tips.

Innan du går på intervju oavsett vilken sort så är det två stora saker du ska förbereda dig på:

  1. Läs på om företaget och om tjänsten. Du bör ha läst så mycket som möjligt på deras hemsida, lusläst deras jobbannons, sökt företaget på Google, sökt ifall det finns nyheter om företaget, vad andra säger om dem eller gett för recensioner och prata med personer i ditt kontaktnät som arbetar/arbetat där eller känner till dem. Du bör ha en bra uppfattning om företaget och vad de eftersöker. Desto mer du vet desto mer lugn och säker kommer du känna dig.
  2. Fundera vad du vill få fram om dig själv. Tiden är alltid en begränsande faktor och detta gäller framförallt på gruppintervjuer. Ni är många som ska dela på tiden och samsas om rekryterarens uppmärksamhet. Det gäller därför att ha funderat redan innan vad du vill ha sagt om dig själv, finns det någon erfarenhet du vill nämna eller utbildning som är meriterande. Allt som inte är meriterande eller saker som är orelevanta ska du skippa. Ingen idé att ta upp tid för någonting onödigt när tiden är knapp.

Gruppintervju ska mer ses som ett samtal än en anställningsintervju.

Ovan två punkter gäller oavsett vad det är för typ av anställningsintervju. Det kan vara telefon, en och en eller i grupp. Det som är speciellt med gruppintervju är följande:

 

De du sitter med kan antingen vara dina konkurrenter om jobbet men de kan likaväl vara dina framtida kollegor. Det gäller därför att vara trevlig, se till att du inte avbryta när någon har ordet eller hamna i en hetsig eller livlig diskussion. Det är okej att inte tycka samma men under gruppintervjun är inte rätt tillfälle att reda ut skiljaktigheter. Rekryteraren kommer titta noga på hur du hanterar när någon inte anser samma som du och hur du hanterar en sådan situation. Det gäller därför att vara lite streetsmart och fundera vilka kamper som är värda att ta.

Var lugn och avslappnad och se det som ett samtal ni ska ha. Lyssna noga och var lyhörd vad som diskuteras och komplettera samtalet med inspel eller argument. Prata bara för att få uppmärksamhet är inte smart. Har du inget att tillföra samtalet är det bättre att vänta tills du har det.

Rekryteraren kommer också titta noga på hur du agerar och samspelar med de övriga i rummet. Var därför inte enbart uppmärksam på vad du säger utan också hur du agerar i samtalet. Rådet som låter klyschaktigt är att agera på sådant sätt som företaget vill att en framtida kollega agerar.

Det är också väldigt vanligt att arbetsgivaren och rekryteraren ger ett case som man tillsammans ska arbeta för att lösa. Det som är värt att komma ihåg är att lösningen inte är det viktigaste utan hur ni arbetar tillsammans och hur ni gick tillväga för att komma fram till lösningen. Ofta är case påhittat eller riktigt men gammalt så de behöver ingen lösning på problemet utan det viktiga är hur ni i grupp gick tillväga för att lösa uppdraget ni fick framför er. Ibland löser man problemet alla tillsammans. Ibland går man ut i smågrupper för att komma tillbaka för att sedan redovisa sina svar. Dessa svar leder då till en diskussion vars samtal som rekryteraren leder. Söker du ett ekonomiarbete kan det vara så att du får papper med siffror för att du ska läsa igenom dessa och berätta vad de betyder. Söker du kockjobb kan det vara så att du får laga en maträtt för att på detta sätt visa vad du kan. Med samma resonemang kan det vara så att du och de andra inbjudna får göra ett case för att visa på vad ni kan, hur ni resonerar och hur ni kommer fram till ett resultat. Hur ni kommer fram till ett resultat och diskussionen om lösningen är lika viktig om inte viktigare än själva lösningen.

Vad du har för kunskaper och hur dessa används i en diskussion kan också vara någonting som rekryteraren försöker titta efter. Det är därför viktigt att fundera på vad du har med dig som är meriterande så att du vet vad du behöver framställa och framhäva under en diskussion.

Det är lätt att vara stressad och då bli fokuserad på sig själv. Framhäva sig själv, se till att man får sagt saker, avbryta andra bara för att visa på att man också kunde svara på frågan mm. Fokusera inte enbart på dig själv, fokusera på att det ska bli ett bra samtal.

Kom ihåg att de bjudit in dig på grund av en anledning. De har kanske sett någonting intressant i ditt CV, de har fått bra intryck av dig via telefon eller annat. Du är redan utvald och har gått vidare till nästa steg som är gruppintervjun. Lika väl som du vill att intervjun ska gå bra vill företaget att gruppintervjun ska bli bra. Likaväl som du vill bli erbjuden ett arbete på företaget vill företaget erbjuda en eller flera i rummet anställning. Se det som en dejt där båda parter vill att mötet ska leda vidare till vidare samarbete och partnerskap.

Läs mitt tidigare blogginlägg om gruppintervju. Läs detta inlägg hur rekryterare kan resonera när de väljer gruppintervju som intervjumetod.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Bilden: Designed by Freepik och Designed by Freepik