Gruppintervju

By | March 3, 2016

 Gruppintervju är en konst. Finns flera sorter. Vi ska gå igenom vissa av dem idag och fundera tillsammans vad man ska tänka på. Första frågan man måste svara på är varför man har gruppintervjuer och det är givetvis för att man har många sökande och det är ett snabbt sätt att effektivt träffa flera personer. Finns dock flera sorter.

 

En variant är när man under gemensam tid får information från arbetsgivaren. Arbetsgivaren går igenom vad företaget arbetar med, vad det är för typer av olika tjänster/branscher som företaget arbetar med, vad de är för tjänst de ska nu tillsätta etc. Efter detta får alla sökande vänta medan arbetsgivaren tar en och en och gör snabba första intervjuer med. Sådan stor gemensam information från arbetsgivaren kan också resultera i att man måste göra ett test t ex skrivtest, monteringstest etc. Intervjuerna man får direkt efter en sådan stor gemensam informationsträff är oftast väldigt snabba max 5 minuter så det gäller att vara förberedd och ordentligt vara medveten om vad man ska få sagt eftersom man inte har många minuter på sig så gäller det att få fram det man vill ha sagt innan det är försent. Arbetsgivaren tittar mycket på ifall man når upp till de kriterierna som de söker, hör efter ifall man är intresserad också efter gruppinformationen och går man vidare i rekryteringen får man en intervju till. En längre, mer ordentlig och där möjligtvis medarbetare är med och intervjuar.

En annan variant är t ex sådan som Liseberg gör inför sina sommarrekryteringar.  Då börjar man med en gruppintervju i mer traditionell bemärkelse där man ska berätta om sig själv och svara på arbetsgivarens frågor inför alla andra sökande. Går man vidare och arbetsgivaren fått bra intryck så får man också här en till intervju.

Det finns andra varianter på gruppintervjuer och gruppinformationsträffar men dessa två är väldigt vanliga. Det svåra som båda dessa har gemensamt är vilken nivå man ska lägga sig på då man måste ge intryck och arbetsgivaren måste komma ihåg en efter gruppintervjun är slut samtidigt som man inte ska ta över på andras bekostnad, man ska inte vara dryg, man ska inte ställa dumma frågor och man måste också ge andra chansen till att ställa sina relevanta frågor. Arbetsgivaren ser allt detta och det gäller att arbetsgivaren har bra intryck av dig när gruppintervjun är slut. En enkel sak som man kan göra är att hälsa alla lycka till när man skiljer sig från de andra t ex när det är ens tur att gå på enskild intervju.

Knepen för gruppintervju är precis samma som för en vanlig intervju. Kom i tid, ställ relevanta frågor, var påläst och ge bra intryck. Den enda skillnaden är att du måste göra detta inför alla andra sökande/dina konkurrenter.