Hur söka jobb

Att man söker arbete på bra sätt är givetvis nyckelfaktorn för att lyckas i sitt jobbsökande.

Det finns traditionella sätt att söka arbete som innebär att man söker via jobbannonser - finner en annons som man sedan skriver CV och personligt brev till, skickar iväg en ansökan, går på intervju och blir den som blir utvald av arbetsgivaren. Man kan också söka spontant då man kontaktar arbetsplatser utan att veta ifall de har anställningsbehov och så lämnar man ansökningshandlingar i handen till arbetsledaren. Finns också övriga sätt att finna ett arbete som bland annat innebär kontakter, jobb man får via praktik, personer som gjort videopresentation, stått på gatan med plakat, sålt bil på nätet mm. Kreativa sätt.

Det finns därför inget rätt fel respektive fel sätt att söka arbete - man kan sammanfatta det med att de sätten som fungerar är de bra sätten. De sätten som inte leder till intervju är fel. vad som fungerar för dig är beroende på dig som person.

Vanligt fel som arbetssökande gör är att förlita sig på jobbannonser. Det är inte så konstigt då det är tryggt och man kan vara säker på att arbetsgivarna som har annons ute är behov av personal, man ser enkelt kravprofilerna och det finns ett traditionellt sätt att söka genom att skriva ett anpassat personligt brev. Att dock tro att jobbannonser är ett bra sätt att söka jobb på så  tror man dock fel.

Man brukar räkna med att enbart 10% av alla lediga jobb finns på platsbanken.se, 10% av lediga jobb finns på andra jobbannonssidor och 80% av lediga jobb får man på andra sätt än via annons. Tänk själv på dina jobb som du har haft och fundera vidare hur du fått dem - var det via praktik som övergick till anställning, kontakter etc? Det brukar visa sig att också för en själv så ligger siffran på att ca 20% av jobben har man fått via jobbannons och resterande har man fått på andra sätt.

Det ligger till på detta sätt mycket på grund av att vi har många arbetssökande i Sverige. Det gör att arbetsplatserna får väldigt många sökande på varje annons de lägger ut, många söker enbart eftersom de måste söka jobb och redovisa sökta arbeten till arbetsförmedlingen och till socialtjänsten, många vet heller inte hur man söker ett utannonserat arbete på ett bra sätt och detta blir en belastning på arbetsgivarna och väldigt mycket arbete ifall de bestämmer sig att lägga ut en annons för en ledig tjänst. Många gör därför vad som helst för att inte behöva lägga ut en annons.

Samma problem är det ifall man skulle lägga ut en annons för att man vill hyra ut sitt boende i andrahand, framförallt ifall det är en lägenhet i centrala delarna av en av storstäderna med billig hyra. Du skulle får hur många sökande som helst på, flera hundra på enbart ett par dagar. Det blir ett stort arbete att gå igenom ansökningarna, läsa personernas beskrivningar, träffa personer och bestämma sig vem man ska hyra ut till. Av den anledningen försöker folk finna någon de känner eller som deras vänner känner då detta är en slags garanti att personen är skötsam men framförallt så behöver man inte spendera så mycket tid på ansökningarna.

På precis samma sätt och med samma resonemang kan man använda i jobbsökarsammanhang. Arbetsgivare vill inte lägga ut jobbannons då det inte finns krav eller lagstadgat regelverk med att man måste detta (förutom i statliga och kommunala tjänster), de frågar hellre sina medarbetare eller i sina kontaktnät ifall det finns personer med passande profil. De sparar tid och det är en slags garanti att personen är en bra medarbetare.

Samtidigt som ca 80% av alla lediga jobb skaffas på andra sätt än via jobbannons så är ironin att procentsatsen hos de arbetssökande är tvärtom. 80% av alla arbetssökande söker aktivt arbete på jobbannonser och enbart 20% av alla arbetssökande spenderar mycket tid på att söka jobb på andra sätt än via jobbannonser. Det innebär givetvis att konkurrensen är väldigt hög på de lediga jobben som är ute på annons och relativt liten på de arbetena som inte är ute på annons.

Ett annat problem när man söker arbete på jobbannons t ex på Platsbanken är att man också veta exakt vad arbetet heter och kallas, vet du inte detta så vet du inte vad du ska leta efter. Detta behöver du inte göra när du söker arbete spontant. Då kan man säga att man söker vad som helst och få arbetsgivaren att säga vad som skulle passa en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *