Skapa vana

Knepet är att skapa en regelbunden vana. Du får inte arbete genom att söka 7 stycken på söndagen och sedan inga fler under den veckan utan knepet är att söka ett arbete varje dag.

Tänk på träning och hur du skapar en bra kondition eller stora muskler. Dessa får du inte genom att träna stenhårt en dag och sedan inget mer på en lång stund tills du känner för att träna stenhårt igen. Eller ta hur man lär sig ett språk då du inte lär dig ett språk genom att göra flera lektioner en dag och sedan vila flera dagar eller veckor tills du känner för att göra flera lektioner igen.

Knepet är att göra små framsteg, göra lite varje dag så att du tar dig framåt mot ditt mål oavsett ifall det är att skapa muskler, lära dig ett nytt språk eller skaffa dig ett nytt arbete.

En annan fördel ifall man söker få jobb varje dag är att man har tid att skriva ansökningarna på ett bra sätt, du har tid att göra research om företaget, du har tid att kontakta arbetsgivaren för att fråga om deras verksamhet eller den lediga tjänsten och du har tid att skriva bra ansökningshandlingar. Det blir kvalité i det du gör. Söker man flera arbeten samma dag så blir det enkelt att man slarvar, man använder copy/paste i sina ansökningshandlingar och hinner inte riktigt rikta ansökningen till företaget man skickar till. Slarvar man så får man inga jobb då man måste komma ihåg att man konkurrerar alltid mot en person som inte slarvar med sin ansökan. Tänk själv som arbetsgivare: vill du anställa en som slarvat eller har kvalité i sina ansökningshandlingar?

En annan fördel ifall man tar småsteg varje dag är att man orkar mer. Söker man få arbeten en längre period så slutar det alltid med att sökt fler arbeten på lång sikt än vad man skulle ha gjort ifall man sökte många under kort period och under få dagar. Man orkar hålla ut mycket längre ifall man söker få arbeten regelbundet. Gör man ett ryck och söker många arbeten så slutar det nästan alltid med att man tillslut känner utmattningskänsla bara man tänker på att söka jobb - söker du 20 jobb en och samma dag och har en besvärlig och utpumpad känsla över den dagen då du gjorde detta ryck med jobbsökandet så kommer du inte vilja göra sådant jobbsök igen. Sökte du däremot ett eller två jobb en dag och tyckte det gick bra så har du större tendens att göra sådan insats inom snar framtid igen.

Lilla stegets kraft är ett bra ordspråk som inte är att underskatta. Tar du ett steg eller söker ett jobb varje dag så har du om en månad tagit 30 steg eller sökt 30 jobb. Spenderar du 15 minuter varje dag att söka jobb så har du om bara två veckor spenderat 3 timmar och 30 minuter. Enligt min måttstock och rekommendationer hur lång tid det tar att söka ett arbete så hinner du söka 3 jobb på denna tid.