Jämför dig inte med andra

By | February 20, 2017

Jämföra sig med andra är svårt Det är alltid svårt och besvärligt att jämföra sig med andra - det är så enkelt att göra men kan ställa till besvär.

I jobbsammanhang så hör man ofta att en kompis fick jobb utan erfarenhet på ett visst ställe. Eller att en man känner har betydligt högre lön. Att jämföra sig med andra är vanligt alltid men också möjligtvis ännu mer när man söker jobb. Mitt råd är att lyssna på folk som kan jobbsökning och som kan branschen (dessa behöver givetvis inte vara samma person).

För det första så vet du inte hela sanningen bakom en person. Du vet inte vad personen gått igenom eller har för bakgrund. Hur mycket har personen som du jämför med slitet och kämpat för att uppnå sina mål? Hur många timmar har personen kämpat för att lära sig sin talang? Vad har personen betalat för att komma dit den har nåt?

Det viktigaste är att du gör det du vill. Når upp till dina drömmar och mål och inte jämför detta med någon annan. Alla har sina mål och drömmar och detta är individuellt. Jämför du dig med andra har du förmodligen inte kommit på vad dina mål och drömmar är.

Personlig PR spelar roll. Den bild personer visar upp sig med är inte hela bilden. Alla lägger bara upp fina foton på sociala medier och berättar hur bra man har det när man träffar främlingar. Skulle någon skriva tråkiga saker som facebookstatus så anser man inte att detta är kul att läsa. De momenten spelar dock roll för helheten för personen. Man måste vara medveten om att man enbart ser en sida och ett perspektiv av en person. Det är bara nära familj och väldigt nära vänner där man ser allt och inte bara de glada momenten.

Finns uppenbara risker när man jämför sig med andra. Akta dig för det och börja tänka mer på dig själv!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,