Kollektivavtal

By | March 27, 2017

90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal. Detta är världsunikt och det ska Sverige som nation vara väldigt stolta för.

Att veta ifall företaget har kollektivavtal är viktigt att hålla reda på när man söker arbete. Att söka jobb i ett företag som har jämfört med ett företag som inte har kollektivavtal spelar stor skillnad. Med kollektivavtal får du som söker jobb bättre lönerbjudande (generellt), du får lönesamtal, arbetsgivaren betalar in till din pension, du får mer att säga till om på din arbetsplats och du får mer arbetstrygghet.

Kollektivavtalet visar vad du lägst kan tjäna i lön, visar aldrig vad du högst kan tjäna t ex på en viss position i företaget. Arbetstagarorganisationen har kommit överens om vad olika typer av tjänster bör tjäna men detta innebär inte att du kan förhandla till dig mer. Kollektivavtalet sätter gränsen vad du som lägst kan tjäna. Har företaget inte kollektivavtal kan de erbjuda dig vilken lön som helst när du söker arbete hos dem. Företag med kollektivavtal får inte erbjuda dig hur låg lön som helst. Finns ingenting som heter minimilön i Sverige men kollektivavtal fungerar i praktiken som detta.

Nystartade företag har nästan aldrig kollektivavtal ifall inte det är deras "grej" på arbetsmarknaden. Träffade en biltvätt som hade gjort sin undersökning och kommit fram till att det inte fanns någon biltvätt i Göteborg med kollektivavtal. Då resonerade han att det finns många företag t ex biluthyrningsföretag som behöver sina bilar tvättade regelbundet om inte varje dag. Vad tror du ett biluthyrningsföretag väljer ifall de har att välja på en biltvätt med kollektivavtal eller biltvättar utan kollektivavtal? Att ha kollektivavtal på den marknaden är en fördel som du kan använda i marknadsförningssyfte - att kunna visa att man är seriös aktör jämfört med alla andra på marknaden som inte kan visa upp att de har kollektivavtal var deras "grej" och försäljningsstrategi.

Finns hemsidor som man kan söka på för att ta reda på ifall företaget har kollektivavtal. En sådan sida för restauranger är ShystaVillkor som är värd att kolla på innan man söker jobb i restaurangbranschen.

När du söker arbete så är det värt att göra din research, det är värt på alla sätt att arbeta på ett företag som har kollektivavtal. Samtidigt med detta sagt kan det vara så att vissa företag utan kollektivavtal erbjuder högre löner jämfört med sina konkurrenter som inte har kollektivavtal men tro mig - det är inte värt det! Företag med kollektivavtal har också försäkring över sina anställda, reglerar vab och betalar till din pension bara för att ge några exempel.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,