Lova lite i underkant

By | April 3, 2017

När man arbetar så behöver man hela tiden lova saker - ta inte i, var inte heller realistisk i det du säger utan lova i underkant.

När man har jobb så kan det vara att man ska skriva en rapport och du ombeds säga när denna kan vara klart. Om du tror onsdag, säg då torsdag. Ska du dra ner personalstyrkan med 20% säg då till medarbetarna att det talas om att dra ner med 30%. Lova i underkant så blir mottagaren alltid positivt överraskad när det blir bättre än du lovat.

Dessa exempel är sedan bra när du söker jobb, ett tips är att fråga referenserna: visst var jag alltid snabbare än deadline? Din chef kommer tycka detta och kommer därför ge dig bra intyg och bli en bra referens. Viktigt är dock att inte verka vara den personen som är långsam om alla andra säger att de kan få klart rapporten på onsdag och du är den enda som säger torsdag så är givetvis detta inte är lyckad strategi. Då blir du personen som alltid behöver lite mer tid än de andra för att göra samma arbetsuppgifter.

När du söker jobb och lovar saker till dig själv är det annorlunda: vill du söka tre jobb om dagen så behöver du hålla detta tempot. Ordning och reda och jämnt tempo hela vägen tills du har jobb är tipset du ska göra när du söker arbete. Vissa tycker det är en bra modell också när man söker arbete och ett tips kan vara att lova dig själv i underkant. Jag ska söka dessa jobben innan denna dagen och möjligtvis är du en person som blir glad när du varje gång hinner innan din egna deadline.

Glöm inte att fira eller åtminstone ge uppskattning till dig själv när du klarat av en uppgift som du tagit på dig att göra. Har du lyckats söka de jobben som du lovat dig själv att söka - hur ska du fira detta? Har du lyckats bli kallad till intervju - hur ska du fira detta?

 

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,