Många sökande men många jobb

By | November 23, 2015

Att det är många sökande på alla utannonserade tjänster vet vi alla om. Ibland får man upplevelsen att det inte finns lediga jobb men det stämmer givetvis inte. Det finns massor med jobb.

En av svårigheterna är matchning då man menar att det finns bristyrken och det finns grupper där det finns alldeles för många utbildade. Det kommer inte på många år behövas samhällslärare eller truckförare men det kommer behövas kemilärare och undersköterskor. Man ska inte utbilda sig till ett yrke bara för att det finns jobb där men kan ändå vara bra att fundera på och ha i åtanke. Finns ingen poäng med att utbilda sig t ex i en lång utbildning på högskolenivå ifall man verkligen inte brinner för branschen och yrket.

Jobb finns det däremot.

Många arbetsgivare vill inte annonsera då de vet att det innebär en väldigt mycket merarbete - du ska läsa igenom mängder med ansökningar, sortera, göra urval och kalla in folk på intervjuer. Många väljer därför att rekrytera på annat sätt. Bland annat spontanansökningar eller kontakter.

Av den anledningen tycker jag att du ska spontanansöka jobb då det finns mängder med jobb. Du vet inte heller vilka som håller på att rekrytera - går det bra för företaget kan man tänka sig att de vinner fler avtal eller säljer mer och av den anledningen kan det finnas bra poäng med att man söker jobb just där men går det dåligt så kan de fortfarande vara behov av vikarier, timanställda, visstidanställning eller liknande. Man vet aldrig när ett företag är behov av anställda.

Med det sagt vill jag inte säga att det inte finns arbetssökande personer: det finns massor med sådana personer. Ta Stockholm som exempel när de bestämde sig att ge sommarjobb till alla som sökte och fick då en rush med ungdomar som sökte då dessa såg sin chans. Ger man möjligheten och tillfället så får man många fler sökande än vad man brukar få. Men att säga att alla arbetsökande personer har samma chans till att skaffa sig det arbetet stämmer inte - man kan inte säga att man har 1% chans till arbetet ifall det är 100 stycken arbetssökande personer till ett arbete. Man kan med små medel påverka en chanser kraftigt.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,