Nätverk

By | November 9, 2016

Vilka man känner kan göra väldigt stor nytta när man söker jobb. Det förstår de flesta - det är samma sak som att säga att desto mer man kämpar i ditt jobbsökande desto troligare är det att du lyckas. Det kan också folk ta till sig och förstå. Att förstå och göra någonting åt det är dock inte samma sak.

Jag har skrivit om nätverk på andra sidor på denna hemsidan så jag ska inte fördjupa mig mer i frågan. Men frågan är viktig och kan vara helt avgörande när du söker arbete - du känner många redan som det är: börja med att titta i din telefonkatalog i telefonen, sedan på facebookvänner, gamla klasskompisar och personer som du tidigare haft som kollegor så har du kommit väldigt långt.

Alla som du är så nära så att du har dem i telefonkatalogen bör känna till att du söker arbete. Personer som man har bytt telefonnummer med är man nära och de är personer man känner var därför inte rädd att kontakta dem. Personer på Facebook är enkelt att komma i kontakt med - skriv en status och varför inte några privata meddelanden så har du kommit igång.

Gamla klasskompisar är inte personer som man nödvändigtvis nu har kontakt med men tänk att dessa är personer som är intresserade av samma bransch som du - många av dessa kanske nu arbetar och kanske kan ge ett gott ord för dig till sin chef? De har förhoppningsvis en bra relation till sin chef och kan därför förhoppningsvis ge ett bra ord för dig till rekryteringsansvarig.

Gamla kollegor vet vad du kan göra, hur bra du arbetar och hur arbetssam du är. Dessa är därför viktiga personer att hålla kontakten med, fråga vad de gör idag om det kan vara aktuellt också för dig att kontakta det företaget. Vägen in till ett företag kan se på så väldigt olika ut, kan någon rekommendera dig eller hjälpa dig in så har du mycket vunnit.

Kontakter kan man skapa överallt. Viktiga är att börja mingla, prata med folk och hela tiden se fördelen med att lära känna fler personer. Man vet aldrig vem du kan hjälpa och vem som kan hjälpa dig tillbaka.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,