Ordning och reda ger jobb på fredag

By | November 6, 2017

Att ha ordning är det som ger en mest förtur när man söker jobb. Så många personer som söker jobb och så många jobb som vardera av dessa söker så är det inte konstigt att det ibland blir förvirring.

Fokusera på vilka jobb du sökt

Finns ingenting värre för rekryterare när man ringer en arbetssökande och den inte vet vad det är för företag som ringer en. Man har lust att säga till dem att "Du har ju sökt jobb här?!". Man kan ha förståelse att personer som söker jobb söker mängder med olika arbeten samtidigt men av den anledningen är det ännu mer viktigt att man som arbetssökande vet vad det är för jobb man söker.

Knepet är att skriva upp. Antingen på datorn, med block och penna eller på annat sätt - spelar ingen roll. Men du måste komma ihåg vilket jobb du sökte när, vilket företag det var och vem du där pratade med. När en person sedan ringer dig måste du kunna titta på anteckningarna och då påminna dig om vad det är för jobb rekryteraren pratar om.

Det är också väldigt bra ifall man sparar jobbannonsen ifall företaget hade sådan och man sparar det man skickat till företaget t ex CV, personligt brev. På anställningsintervjun kan du få frågor på det som står i ditt personliga brev och av den anledningen är det viktigt att veta vad du skrev i det brevet som du skickade till dem.

Ordning och reda när du söker jobb. Skriv upp det du gör annars kan du inte komma ihåg vad du sökte för jobb och vilket företag som sa vad till dig.

Tänk oss att du söker 10 jobb i veckan. På en månad blir detta 40 stycken jobb och då kan det vara 40 olika arbetsgivare. Hur ska du med hjälp av enbart ditt minne komma ihåg vad det var som du skickade vart och vad en specifik arbetsgivare hette eller berättade till dig. Låt oss tänka oss att en arbetsgivare meddelar att det vore bra ifall du söker jobb om 3 månader eftersom det är då som rekryteringen inför sommaranställningarna börjar. Detta ska du alltså komma ihåg i tre månader och under denna tiden hinner du söka 120 stycken jobb. Du kommer inte komma ihåg detta ifall du inte skriver upp.

Ha ordning och sök jobb ordentligt. Tro inte att du kan ha allt i huvudet utan börja skriva ner och hjälp dig själv på detta sätt att komma ihåg vad du gör.

 

Läs tidigare blogginlägg: ordning, småsaker, attityd

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Bilden: Designed by Freepik