Ordning och reda

By | April 9, 2017

Ordning och reda och du har jobb på fredag.

När man söker jobb så är det otroligt viktigt att man har ordning och skriver upp alla kontakter du tar, alla företag som du kontaktar och jobbannonser som du söker arbete på. Ordning och reda och ha en struktur för detta är knepet hur man skaffar sig ett jobb.

Tänk själv följande: två personer söker jobb hos ett företag. Företaget är imponerade av båda personernas ansökningar och ringer båda.
- Ena personen svarar att de vet att de sökte detta arbete, de vet när de skickade in ansökningen, vilken tjänst de sökte, var företaget ligger och vem de pratade med från företaget förra gången.
- Den andra personen säger att den sökt 100 jobb och kommer inte ihåg vilken ansökning detta gällde.

Vem av dessa tror du företaget anställer?

Som arbetssökande söker man ofta väldigt många arbeten. Söker man bara tre jobb om dagen (vardagar) blir detta ändå 15 jobb i veckan eller 60 jobb i månaden. Det är omöjligt att komma ihåg alla företag, alla personer du pratat med, alla företags kontaktuppgifter ifall du inte är ordningssam och skriver ner. Hur du skriver ner är upp till dig - du kan använda papper och penna eller data. Men det är otroligt viktigt att du som arbetssökande har ordning och skriver upp när du söker arbete.

Ordning och reda och du har mycket bättre chans till jobb innan fredag.

 

intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,