Otrygga anställningar hos Kommunal

By | April 1, 2015

Många menar att målsättningen är att få en tillsvidareanställning eller den så kallad fastanställning skaffar man sig en sådan så har man väldigt många rättigheter man kan få hjälp av facket att driva frågor gentemot arbetsgivaren.

Man kan också bli inlasad och då innebär ju det att man har sin tjänst väldigt länge och är mer eller mindre säker, problemet idag är att skaffa sig en tillsvidareanställning. Vägen dit är för många är att få en visstidsanställning att få in foten hos ett företag nu har en nyhet släppts är inte heller facket som till stor del är de mest negativa till otrygga anställningar och visstidsanställningar är själva en bra arbetsgivare.

Fackförbundet kommunal har själva många visstidsanställningar och många av dessa får hela tiden förlängt utan att få tillsvidare eller mer en fast anställning. Många menar att man som visstidsanställd inte kan driva sina frågor mot arbetsgivaren då man inte vill göra dem missnöjda. Man vill att arbetsgivaren ska vara nöjd så att man erbjuds en mer trygg anställning. Man måste också vara på plats, frisk och vabba extremt lite då man på alla sätt ska vara en bra medarbetare... annars kanske du inte får en mer trygg anställning.

Facket kommunal har visstidsanställda som de hela tiden förlängt utan att ge dem en mer trygg anställning. Kommunal har också låtit bli att förlänga visstidsanställda och inte erbjudit trygg anställning till personer som varit borta mycket.

Kommunal själva menar att de inte har någonting att dölja men vill samtidigt inte kommentera specifika medarbetare fast medarbetarna själva är de som kontaktat medierna. SVT har också funnit fler än ett sådant fall där medarbetare hela tiden förlängs sin visstidsanställning.

Kommunal menar att de gör allting enligt "gängse regler på arbetsmarknaden". Det är givetvis bra men det är någonting som vi förväntar oss av facket. Är det någon som ska följa reglerna så är det facket. Vi förväntar oss att facket är bättre och är en förebild till andra arbetsgivare. Kan inte facket visa alla andra arbetsgivare hur man kan driva en bra verksamhet samtidigt som man ger bra arbetsförhållanden till sina anställda, om inte ens facket kan göra detta - vem kan då visa oss hur man ska göra?

När facket själva utnyttjar de otrygga anställningsformerna - vem kan då driva ens frågor?

SVT: Fick inte förlängt
SVT: Här pressas kommunal
SVT: Facket utnyttjar visstid trots egen kritik
Kommunals svar

Samtiden
U
ppdatering: 2015-04-04: SvD opinion

Twitterkonversation med Kommunal 2015-04-01

Twitterkonversation med Kommunal 2015-04-01

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,