Prioriteringar

By | April 24, 2017
När man söker jobb eller respektive har ett arbete bör man fundera på sina prioriteringar och fundera vad som är viktigt för en. 
Samhället och arbetsgivare vill gärna att man ska prioritera arbete och tjäna pengar frågan man bör ställa sig är ifall du delar dessa prioriteringar. Är pengar och gå uppåt i karriärstegen det som du vill prioritera?
När man är ung eller är student menar personerna att man vill uppnå kändisskap eller skaffa sig mycket pengar, gärna en förmögenhet.
Pengar underlättar i strävan på lycka. Menar forskning enligt UCLA. Du får mer frihet, mer frihet och till viss del rikare fritid. Mer fattiga personer spenderar mer tid på att få in pengar och detta resulterar i mindre fritid. Fattiga arbetar ofta skift som gör att fritiden påverkas och fattiga arbetar ofta i timanställningar som gör att fritiden inte kan planeras på samma sätt som ifall man har mer fast arbete.
Pengar så att man klarar sig behöver man, pengar så att man känner sig säker behöver man också. Frågan är hur mycket mer pengar än så man behöver. Ska du prioritera mer pengar över t ex tid med familjen?
I praktiken kan frågan se ut på följande sätt: ifall du klarar av att arbeta 4 dagar i veckan och vara en arbetsdag hemma med familjen. Borde du göra detta? Lönen går givetvis ner och familjens inkomster det samma. Spara till resor tar längre tid men ni har mer gemensam tid varje vecka.
Alla gör sina prioriteringar - det jag vill uppmana är att fundera på detta och göra ett medvetet val. Inte arbeta heltid bara för att alla andra gör det och arbetsgivaren gärna vill att du arbetar heltid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,