Problemet med CV-mallar

By | June 7, 2016

Cv mallar är bra för att komma igång men problematiska att använda framförallt ifall man följer alla små detaljförslag. 

Låt oss säga att 10 personer söker liknande arbete - de finner en cv mall och tar till sig alla knep de kan från en som säger dig kunna. De följer tipsen, ändrar formuleringar, följer layouten och till och med använder det typsnittet som rekommenderas. Vad händer då? Deras ansökningar kommer se väldigt lika ut varandras.


Låt oss spekulera i att en elfte personen söker liknande arbete samma som de tio ovan. Men stora skillnaden är att den inte följer mallar utan skriver på sitt sätt, personligt sätt och på detta sätt sätter sin egna prägel på ansökningen.


Vem tror ni av dessa elva personer är mest intressant för arbetsgivaren med rekryteringsbehov? 


Det är svårt att ta till sig tipset att sticka ut, sätta sin egna prägel och göra ansökningen personlig men man förstår tydligt genom exemplet ovan. Samma sak gäller också vilka ord du väljer använda. Använder du ord som alla andra använder så som flexibel, bra på samarbeta och stresstålig eller sticker du ut i ansökningarna?


Det är svårt för mig att skriva vad du ska skriva i dina ansökningar men ge exempel - skriv inte att du är bra på samarbeta utan ifall det är detta du vill lyfta fram om dig själv skriv då exempel på när du är duktig på detta. Du kan inte slänga dig med ord utan att ge dem tyngd utan du måste förklara hur du är detta. Ovan exempel är bra för det visar tydligt problemet med att ha liknande ansökningshandlingar som alla andra men det är också en förenkling - i verkligheten är det flera hundra personer ibland uppåt tusen personer som söker samma jobb, framförallt ifall det har gått ut på annons.


intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,