Svensk diskriminering har kommit långt

By | August 1, 2015

Känner man sig diskriminerad på sin arbetsplats så är det givetvis inte bra eller någonting som du ska stå ut med. Första steget är att ta upp det med personalansvarig andra steget är att ta upp frågan med fackförbundet. Man ska samtidigt komma ihåg att Sverige har kommit långt i dessa frågor.

I en gammal fråga så ville en butikskedja som sålde BH att personalen skulle på sin namnskylt visa hur stora bröst de hade. Detta som en hjälp för kunderna då män till flickvänner kunde jämföra sin flickväns storlek med personalen lite som i Enemy of the State när Will Smith ska köpa BH till sin flickvän (se klipp här). Eftersom detta fanns med i en film från 1998 så kan man tänka sig att detta inte är en ny företeelse i USA.

När en butik försökte införa det i Sverige så blev det dock diskussion. Vissa personer i personalstyrkan tyckte det var bra initiativ och hade inget emot det precis på samma sätt som många kan se sexistisk reklam eller könsdiskriminerande utan att tycka att den är diskriminerande. Ta medlemstidningen (bild) från Coop som exempel där som tar tid att upptäcka hur den är diskriminerande, denna blev fälld av reklamombudsmannen. Tillskillnad från Hasbeens som uppenbart är könsdiskriminerande då de hade fyra nakna kvinnor på reklambilden. Det kan vara så att Change förstod att detta skulle bli diskussion och uppmärksamhet och av den anledningen ville de införa detta med personalen. Moderna företag kan ibland marknadsföra sig genom att göra saker de vet inte är bra och sedan ibland till och med tipsa bloggare om företeelsen bara för att få igång diskussionen och att nyheten tillslut ska nå medierna. Det kan vara billigt trick att få genomslag och synas.

Poängen är att man inte ska vänta tills det är uppenbart. Ibland är det värt att inte fundera på sina personliga åsikter i frågan utan få frågan prövad då det finns personer som arbetar med dessa frågorna bland annat fackförbund. De hjälper en och har bra inblick i vad som är diskriminerande på en arbetsplats tillika vad som är brukligt och var gränsen går för kollektivavtalet. Återigen har vi pekat på varför det är viktigt med att vara medlem i ett fackförbund och varför det är viktigt att arbetsplatserna har kollektivavtal.

I perspektiv har jag hört att ifall man är intresserad av att arbeta som modell eller vissa yrken inom servicebranschen i Los Angeles så måste man väga sig varje vecka. Går man över en en viktgräns som arbetsgivaren bestämt så får man inte arbeta där mer utan man måste behålla sin vikt för att få behålla arbetet. Ibland inser man ändå att Sverige kommit långt och är långt fram när det kommer till könsdiskriminering och arbete med arbetsplatserna arbetsmiljö.

Läs mer om Change och deras skyltning av BH storlekar: Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, ST, Handelsnytt, Handelsnytt, VK
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,