Ta i på anställningsintervjun

By | November 16, 2015

Svårt att vara kaxig men det måste man vara när man söker arbete.

Svenskar har en tendens att vara fega, lite lagom och inte sticka ut. Gör man på det sättet så kommer man få det svårt på arbetsmarknaden! Det finns alltid personer som är bättre än en själv - är man allra bäst så är man världsmästare och det är det väldigt få personer som är. Jag menar inte att man måste vara världsmästare på att vara kaxig men det gäller att våga säga det man är bra på.

Silentium har undersökt och det visat sig att människor i allmänhet anser att det är okej att man överdriver sina styrkor när man söker arbete. Framförallt på anställningsintervjun men tänk denna regeln överallt också i t ex personliga brevet. Visa på det du kan, skryt med det som du är duktig på och visa exempel på varför du är duktig på de sakerna du anser dig kunna.

Du ska tänka att det är upp till arbetsgivaren och rekryteraren att göra ett bra arbete när de anställer. Det är upp till dem att märka att du överdriver, det är upp till dem att ställa frågor så att de får genuina svar. Frågar de bara om du är bra på strukturera och arbeta i högt tempo så får de ett slags svar. Frågar de efter exempel när du var tvungen att strukturera arbetet eller arbeta i högt tempo får de ett annat svar. Det är upp till arbetsgivaren och rekryteraren att sålla och göra urval.

I längden kan detta innebära att de ställer svårare och tuffare frågor på anställningsintervjun men tills det sker så är det helt okej att överdriva sina positiva sidor och nämna sina negativa sidor så lite som möjligt.

Gäller också i personliga brevet att vara kaxig och ta åt sig äran över det man gjort. Har du arbetat i ett litet företag och haft nära samarbeta med chefen varför då inte kalla det som att du arbetade i ledningsgruppen? Fundera noga på dina ordval och våga använda ett bättre än vad realiteten kanske verkligen var. Kan du lite tyska? Skriv att du kan det bra - vad är det värsta som kan hända?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,