Tjej skickar bild på Nicolas Cage istället för CV

By | March 13, 2017

Historien är nästan fem år gammal men fortfarande väldigt rolig och ett tydligt problem uppmärksammas när man söker jobb.

Lärdomen är att vara noggrann. Du ska anstränga dig när du har kontakt med arbetsgivare och du ska göra allt som du kan rätt. Du som arbetssökande behöver formulera dig på ett korrekt sätt och framförallt behöver du bifoga rätt saker till rekryteraren, varenda gång du söker jobb ska du göra sakerna så bra som möjligt. Det är lärdomen som på ett komiskt sätt genom tjugoåriga canadensiskan Vanessa Hodja.

Hon söker ett sommarjobb som administrativ assistent på York Universitet, formulerar ett bra e-post där hon frågar om jobbet fortfarande är ledigt och menar att hon bifogar sitt CV och ansökningsbrev. Hon gör dock misstaget att bifoga en bild på Nicolas Cage istället för de dokumenten hon tänkte.

När hon upptäcker misstaget skriver hon följande på Tumblr

I ACCIDENTALLY SENT MY POTENTIAL FUTURE BOSS A PICTURE OF NIC CAGE RATHER THAN MY COVER LETTER+RESUME, WHICH WAS A ZIP FILE TITLED WITH A BUNCH OF NUMBERS LIKE THE JPG I ACCIDENTALLY ATTACHED OH MY GOD

Många nyhetssidor tog fasta på nyheten och skrev om den men man vet inte riktigt med sådana här nyheter på Internet som personerna själva uppmärksammar ifall de är sanna. Kan vara så att den enbart är en person som eftersöker uppmärksamhet, eller så är det en person som gjort felet och bjuder på sig själv.

Intressant? avclub, newsfeed, shortlist, buzzfeed, washingtonpost. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,