Vad är det som lockar med det

By | October 6, 2015

En vanlig fråga är varför man sökt arbetet man sökt. Vissa intervjuare ställer det till och med som en allra första fråga: så du har sökt arbetet som______ vad är det som lockar med det? 

Detta är en väldigt viktig fråga att svara på. Varför söker du arbetet som du är på intervju för? Ska du kunna svara på den frågan är det också viktigt att vara påläst om yrket, företaget och branschen. Annars har du ingen möjlighet alls att svara på frågan. Det räcker inte med att säga att man vill byta jobb och testa på någonting nytt - det svaret kan alla säga.

Du behöver säga någonting som är unikt för dig. Har du tänkt på sett arbetet en längre tid? Har du följt företaget? Har du arbetat med liknande tidigare och vill arbeta med det mer? Vilken anledning har du för att söka just detta arbetet?
Man måste komma ihåg att arbetsgivaren inte är intresserad av en person som enbart vill jobba då sådana personer finns överallt. Arbetsgivaren är intresserad av att anställa en person som är intresserad av yrket/tjänsten som de har och erbjuder. Ibland får man också frågan vad man är intresserad av ifall man inte får just detta och då gäller det att ska någonting liknande som företaget erbjuder. Börjar man berätta om något helt annat jobb eller bransch så tänker arbetsgivaren fort att de kanske inte är så intresserad av just detta jobbet ändå.
Ha ett genuint intresse till arbetsgivaren så att de inte kan mista sig på din vilja så är halva intervjun gjord.
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,