Vad vill du ha mer när du söker jobb än bara ett jobb?

By | November 27, 2017

Det finns något mer värdefullt i livet än att arbeta dag in och dag ut i 40 år tills man kommer till pensionen.

Vad vill du med ditt arbetsliv? Vad vill du tillföra som människa med hjälp av det jobb du har eller skaffar dig? Är det viktigt för dig att förbättra miljö? Är det viktigaste för dig att hjälpa andra? Eller att känna att du är en del sv ett företag som gör nytta för samhället?

Det kan kännas som bisarra och märkliga frågor att ställa sig när man är arbetslös men det är viktigt att fundera på ifall du personligen vill bli framgångsrik i ditt arbetsliv. Att fundera på vad du vill med ditt jobb kan vara det som är avgörande när du väl skaffat dig ett jobb.

När man är arbetslös och söker jobb kan det kännas som om man bara vill ha vilket jobb som helst. Man är öppen för alla jobb och erbjudanden och man tar vad man får. Man är bara tacksam ifall en arbetsgivare vill anställa en. Dessa frågorna är inte för dig. Men ifall du är i tankarna att du vill byta jobb. Eller du är inriktad på en bransch eller yrke det är brist på. Det finns inriktningar på arbetsmarkanden vars jobb inte är svåra är att få bara man har rätt utbildning eller erfarenhet. I väldigt många branscher idag är det brist på komptens och väldigt svårt att finna personal när man söker medarbetare och behöver rekrytera.

Att du inte riktigt trivs där du är nu och söker andra utmaningar är det viktigt att fundera på vad det är du ska ha för att känna dig nöjd. Ingen vill vara obetydlig i sitt arbetsliv och känna att jobbet inte gav något förutom pengar i fickan. Något mer måste man få till - du bestämmer vad det är och vad du ska söka efter.

Som arbetsgivare bör man också fundera i dessa tankegångarna. Vad erbjuder du medarbetarna förutom pengar i lönekuvertet? Vad har du som ska locka talangerna inom din bransch till dig?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Bilden: Designed by Freepik