Varför kommer vi alltid ha jobb?

By | July 14, 2017

Robotar och automation tar över våra jobb - det har vi hört sedan en tid tillbaka. Varför finns det då s många lediga jobb och varför menar vissa att jobben aldrig kommer försvinna?

Oxford University har kommit fram till att 47% av alla jobb kommer försvinna inom 25 år. Detta på grund av att robotar och automation kan redan idag göra väldigt många av våra arbetsuppgifter och robotarna kommer bli bättre och smartare. De kommer också kunna lära sig av varandra genom AI.

Chaufförer är det exempel man ofta tar upp. Google har lanserat en självkörande bil och utvecklingen av bilen går framåt i rasande takt. Idag är tekniken bra och kan användas på ett smidigt sätt, vänta bara ett par år så kommer dessa bilar kunna köra minst lika bra som en människa. Chaufförer som yrke menar därför vissa är ett hotat yrke. Sverige har 100 000 lastbilschaufförer och USA har 1,6 miljoner lastbilschaufförer. Om nu tekniken går framåt och lastbil kan köra lika bra eller bättre än en människa - varför ska dessa personerna ha ett jobb om 5-10år?

Robotar och automation kan göra mer och mer men samtidigt menar vissa att jobb aldrig kommer försvinna. Så länge vi har problem kommer vi försöka lösa dem. Så länge vi driver på utvecklingen och kommer på innovationer så behöver någon genomföra dem.

Frågan är också vad befolkningen prioriterar och vill ha i framtiden. Robotar kan göra en vara billig, men är det detta som befolkningen vill ha?
Hur kommer det sig att när invånare bestämmer sig för att äta ute på restaurang så går man inte alltid till den billigaste restaurangen? Ibland väljer man en medeldyr och ibland när man vill lyxa till det väljer man en väldigt dyr. Finns också en hemsida som arbetstagarorganisationerna tagit fram där man försöker upplysa och locka personer till restauranger med schyssta villkor då det också finns en poäng med att äta på restauranger där personalen har det bra. Priset som kunden betalar är inte allt som lockar, det finns andra värden som lockar köpare och kunder.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,